Sveikatos apsaugos ministras susitiko su Regioninės Mažeikių ligoninės atstovais

Vakar, kovo 27 d., Mažeikiuose lankėsi Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys. Po susitikimo su Mažeikių rajono savivaldybės ir sveikatos priežiūros įstaigų atstovais Ministras apsilankė VšĮ Regioninėje Mažeikių ligoninėje.

Vizito metu su ligoninės administracija aptartos sveikatos priežiūros sektoriuje išsivešėjusios biurokratijos mažinimo priemonės, vertinta, kaip organizuojamas darbas gydymo įstaigoje. Paliestas ir gydytojų bei kitų specialistų pritraukimo į regionus klausimas

Kadangi, Regioninėje Mažeikių ligoninėje veikia dviejų universitetų – Vilniaus universiteto ir Lietuvos sveikatos mokslų universiteto – rezidentūros bazės, Ministras domėjosi, kaip tai padeda pritraukti ir išlaikyti specialistus.

„Per praėjusius metus ligoninei pavyko pritraukti 12 įvairių specializacijų gydytojų, o tai yra geras rezultatas. Jis rodo, kad rezidentūros bazių steigimas yra rezultatyvus kelias, jų bus daugiau, nes joms „sušvelninti“ reikalavimai, – sakė ministras.

Vienas aktualiausių klausimų – slaugos ir reabilitacijos, gerontologijos bei telemedicinos paslaugų plėtra. Ministras teigė, kad tiek Mažeikiuose, tiek kitose Lietuvos vietose tai yra vienos sparčiausiai augančių paslaugų, todėl būtina atliepti aktualijas ir besikeičiančius gyventojų poreikius.

„Lietuva susiduria su demografiniais iššūkiais – pagal paslaugų apimtis matome, kad gyventojų poreikis išskirtinai reabilitacijai ir slaugai yra vienas sparčiausiai augančių. Šiuo metu ruošiama ilgalaikės priežiūros koncepcija, kuri apims gyventojų priežiūrą tiek namuose, tiek gydymo įstaigose, ir įneš daugiau aiškumo. Visuomenė senėja, turime tinkamai tam pasiruošti“, – nurodė ministras.

 

Nuotraukos iš ligoninės archyvo ir  Janinos Sribaliutės