VšĮ Mažeikių ligoninėje suremontuota, atnaujinta virtuvė, pakeista įranga.
Nuo lapkričio 3 dienos pacientai maitinami pagal atnaujintą valgiaraštį. Maistas tiekiamas naujuose šilumą palaikančiuose vežimėliuose. Pacientai maitinami gaminiais iš šviežios, liesos mėsos, iš riebios ir liesos jūrinės arba gėlo vandens žuvies. Pirmenybė teikiama ruginei duonai, viso grūdo produktams, įvairioms kruopoms, šviežioms, sezoninėms daržovėms, taip pat planuojama patiekti kuo daugiau vaisių ir sezoninių uogų.
Patiekalams paskaninti naudojami lapiniai prieskoniai, be druskos ir maisto priedų (petražolės, krapai, raudonėlis, bazilikas ir kt.).
Nuo šios dienos su patiekalais, saldinti gėrimai pacientams netiekiami. Juos pakeitė geriamas vanduo ir nesaldinta arbata. Vadovaudamasi, PACIENTŲ MAITINIMO ORGANIZAVIMO ASMENS SVEIKATOS PRIEŽIŪROS ĮSTAIGOSE TVARKOS APRAŠU, pacientui pageidaujant, cukrus patiekiamas atskirai, tačiau ne daugiau kaip 5 g/200 ml.
Pirmumo teisė teikiama tausojančiam gamybos būdui. Patiekalai negali būti pervirti, perkepti, prideginti. Taip pat patiekalai turi būti patiekiami estetiškai: patiekalai, kurie yra ne skysti (košės, troškiniai, apkepai, guliašai ir pan.), patiekiami nepraradę jiems būdingos formos, neištižę, ne skysti.
Koncentruojamės ir į vaikų mitybą į patiekalus vaikams. Iki 1 metų amžiaus pacientams patiekalai nesūdomi ir nesaldinami.
Pasikeitimus pristato naujoji gydymo įstaigos Maisto paruošimo skyriaus vedėja Jūratė Sukurienė su naujai sukurta komanda.
Parengė: Maisto paruošimo skyriaus vedėja Jūratė Sukurienė Tel. (8 443) 98275